Personvernregler

1 Informasjon om persondatabehandling

1.1 I det følgende informerer vi deg om innsamling av personopplysninger når du bruker nettstedet vårt. Personopplysninger er all informasjon som kan tilskrives deg personlig, f.eks. navn, adresse, e-postadresse og brukeratferd.

1.2 Den behandlingsansvarlige i henhold til databeskyttelsesforordningen er:

Praxis Arbeids- og Fritidsklær AS ("Praxis")

Organisasjonsnr: 943 189 145

Chr. Dahls Gate 10

2615 Lillehammer

Telefon: 57 69 46 00

E-post: info@praxis.no

 

Hvis du har spørsmål om vår behandling av dine personopplysninger, eller hvis du ønsker å utøve dine rettigheter, kan du kontakte vår databeskyttelsessjef Jesper Rasmussen:

Telefon: + 45 29 99 25 82

E-post: jesper@praxiswear.dk

 

2 Innsamling av personlig informasjon mens du besøker BESØKER VÅR NETTSTED

2.1 Når du besøker Praxis nettsider, kan Praxis behandle informasjon om din IP-adresse samt informasjon om din datamaskin, enhet og nettleser.

2.2 Vi behandler også informasjon om ditt besøk (f.eks. informasjon om måten du får tilgang til nettsidene våre, hvordan du navigerer rundt dem, hvilke sider du besøker, innhold du ser på, dine søk, annonser du har sett, osv.). Denne personopplysningen innhentes gjennom informasjonskapsler, loggfiler og andre teknologier (du kan lese mer om vår bruk av informasjonskapsler under punkt 7.

2.3 I tillegg til den rent informative bruken av nettsiden vår, tilbyr vi ulike tjenester (f.eks. nyhetsbrev) som du kan bruke hvis du er interessert. For dette formålet bør du normalt gi oss ytterligere personopplysninger som vi bruker for å levere den aktuelle tjenesten og som de nevnte databehandlingsprinsippene gjelder for.

2.4 Når du kontakter oss på e-post eller via et kontaktskjema, lagrer vi informasjonen du oppgir (din e-postadresse, ditt navn og telefonnummer, hvis aktuelt), for å kunne svare på dine spørsmål. Vi lagrer personopplysningene som samles inn via nettsiden vår i en periode på inntil 3 år.

2.5 Vårt behandlingsgrunnlag er våre legitime interesser i at nettsiden fungerer optimalt.

 

2.6 Bruk av vår nettbutikk

2.6.1 Hvis du ønsker å bestille i vår nettbutikk, er det nødvendig for inngåelse av kontrakten at du oppgir dine personopplysninger som vi trenger for å behandle bestillingen din. Obligatoriske opplysninger som kreves for behandling av kontrakter merkes separat, mens annen informasjon er valgfri. Vi behandler informasjonen du gir oss for å behandle bestillingen din.

2.6.2 For dette formålet kan vi videreformidle betalingsinformasjonen din til banken vår.

2.6.3 Du kan frivillig opprette en kundekonto, som lar oss lagre dataene dine for fremtidige kjøp. Når du oppretter en konto under "Min konto", lagres informasjonen du oppgir. Du kan alltid slette brukerkontoen din, inkludert dataene du har oppgitt under "Min konto".

2.6.4 Vårt behandlingsgrunnlag for ovennevnte formål er at informasjonen er nødvendig for å kunne behandle din bestilling.

2.6.5 I henhold til regnskapsloven er vi forpliktet til å lagre betalings- og ordreopplysningene dine i en periode på 5 år. Ved et rettskrav vil vi kunne lagre personopplysningene lenger. Etter utløpet av denne perioden vil de tilsvarende dataene slettes rutinemessig dersom de ikke lenger er nødvendige for oppfyllelse eller igangsetting av kontrakten og/eller hvis vi ikke har noen legitim interesse i å fortsette å beholde dem.

2.6.6 For å forhindre uautorisert tilgang fra tredjeparter til dine personlige data, spesielt økonomiske data, krypteres bestillingsprosessen ved hjelp av TLS-teknologi.

 

2.7 Nyhetsbrev

2.7.1 Med ditt samtykke kan du abonnere på vårt nyhetsbrev, med hvilket vi informerer deg om våre aktuelle interessante tilbud. De annonserte varene og tjenestene er nevnt i samtykkeerklæringen. Vi sender kun markedsføringsmateriell til deg på e-post når vi har innhentet ditt samtykke.

2.7.2 Vi bruker den såkalte doble opt-in-prosedyren for å registrere oss for vårt nyhetsbrev. Det betyr at vi etter registreringen sender deg en e-post til den e-postadressen du har oppgitt, der vi ber deg bekrefte at du ønsker å motta nyhetsbrevet. Hvis du ikke bekrefter registreringen din, vil ikke informasjonen din bli brukt. I tillegg lagrer vi dine IP-adresser og tidspunktet for registrering og bekreftelse. Hensikten med denne prosedyren er å kunne bevise din registrering og om nødvendig å avklare et mulig misbruk av dine personopplysninger.

2.7.3 Den eneste obligatoriske informasjonen for å sende nyhetsbrevet er din e-postadresse. Etter din bekreftelse vil vi lagre e-postadressen din for å kunne sende nyhetsbrevet.

2.7.4 Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke til å sende ut nyhetsbrevet og melde deg av nyhetsbrevet. Du kan tilbakekalle ved å klikke på lenken i hver e-post med nyhetsbrev eller ved å sende en e-post til: info@praxis.no     

2.7.5 Vi vil gjøre oppmerksom på at vi evaluerer brukeratferden din når vi sender nyhetsbrevet. For denne evalueringen inneholder e-postene som sendes såkalte web beacons eller sporingspiksler, som er enkeltpikslers bildefiler lagret på nettstedet vårt. Opplysningene samles kun inn pseudonymt, dvs. at ID-ene ikke er knyttet til andre personopplysninger og at en direkte personlig referanse er utelukket.

2.7.6 Du kan motsette deg denne sporingen når som helst ved å klikke på den separate lenken i hver e-post eller ved å informere oss via en annen kontaktkanal og dermed avslutte ditt abonnement på nyhetsbrevet.

2.7.7 Vårt behandlingsgrunnlag er våre legitime interesser i å forstå måten våre kunder mottar vår markedsføring på og for å forbedre markedsføringen til deg og våre andre kunder i fremtiden.

2.7.8 Når du har gitt samtykke til å motta nyhetsbrevet, lagrer vi informasjonen din til du melder deg av nyhetsbrevet, eller i samsvar med det spesifikke samtykket. Når du har avsluttet abonnementet, lagrer vi dataene rent statistisk og anonymt. I tillegg er slik sporing ikke mulig hvis du har deaktivert standardvisningen av bilder i e-postprogrammet. I dette tilfellet vil ikke nyhetsbrevet vises i sin helhet, og du kan kanskje ikke bruke alle funksjonene. Hvis du ser på bildene manuelt, vil sporingen ovenfor finne sted.

Oppbevar i samsvar med Forbrukerombudets retningslinjer dokumentasjon på ditt samtykke til å sende nyhetsbrev på e-post inntil to år etter at vi sist brukte ditt samtykke.

2.7.9 Klaviyo

Vi bruker Klaviyo til å organisere og sende e-postkampanjer. Leverandøren er Klaviyo Inc. 25 Street, Cambridge, MA 02141 USA (heretter kalt "Klaviyo").

Klaviyo er en tjeneste hvor blant annet sending av e-post kan brukes til organisering og analyse. Hvis du legger inn data med det formål å motta en e-post (f.eks. e-postadresse), vil disse bli lagret på Klaviyo sine servere i USA.

Dataoverføring til USA er basert på EU-kommisjonens standard kontraktklausuler. Du finner detaljene her: https://www.klaviyo.com/legal/data-processing-agreement.

Ved hjelp av Klaviyo er vi i stand til å analysere e-postkampanjene våre og organisere oppfølgingskampanjer i henhold til målgruppen. Vi kan f.eks. se om en e-post ble åpnet og hvilke lenker som eventuelt ble klikket på. På denne måten kan vi blant annet finne ut hvilke lenker som ble klikket på spesielt ofte.

Vi kan også se om enkelte tidligere definerte handlinger (konverteringer) ble utført etter åpning/klikking. Vi kan eksempelvis se om du foretok et kjøp etter å ha klikket på e-posten. Klaviyo lar oss også dele inn ("cluster") e-postmottakere i forskjellige kategorier. E-postmottakerne blir blant annet fordelt etter alder, kjønn eller bosted. På denne måten kan e-poster tilpasses de respektive målgruppene bedre.

For mer informasjon, se Klaviyos personvernerklæring på følgende lenke: https://www.klaviyo.com/legal/privacy-notice

Hvis du ikke ønsker en analyse av Klaviyo, må du melde deg av e-postkampanjens distribusjonsliste. For dette formålet gir vi en tilsvarende avmeldingslenke i hver e-post.

Dataene du har lagret hos oss med det formål å motta e-posten, vil bli oppbevart av oss eller e-postleverandøren til du melder deg av e-posten og slettes fra e-postdistribusjonslisten etter at du har avsluttet abonnementet på e-post. Data lagret av oss for andre formål forblir upåvirket.

Etter at du har blitt fjernet fra e-postdistribusjonslisten, kan e-postadressen din lagres av oss eller e-posttjenesteleverandøren på en svarteliste dersom dette er nødvendig for å forhindre fremtidige utsendelser. Dataene fra svartelisten brukes kun til dette formålet og kombineres ikke med andre data. Dette tjener både din og vår interesse i å overholde lovkrav ved sending av e-post. Lagring på svartelisten er ikke tidsbegrenset. Du kan protestere mot lagringen hvis dine interesser veier tyngre enn våre legitime interesser.

Ordrebehandling

Vi har inngått en ordrebehandlingskontrakt (AVV) med ovennevnte leverandør. Dette er en kontrakt som kreves i henhold til databeskyttelsesloven, som sikrer at personopplysninger om våre besøkende på nettstedet alltid behandles i samsvar med våre instruksjoner og i samsvar med GDPR.

 

2.8 Partnere og/eller leverandører til Praxis Arbeids- og Fritidsklær AS

2.8.1 Når du er forretningspartner eller leverandør til Praxis eller er kontaktperson for en forretningspartner/leverandør, behandler vi personopplysninger om ditt navn, firmanavn, firmaadresse, arbeidstelefonnummer, e-postadresse og tittel samt offentlig tilgjengelig informasjon og annen informasjon som du gir oss.

2.8.2 Vi behandler personopplysningene til bruk i kontraktshåndtering samt for å motta varer og tjenester fra våre leverandører og samarbeidspartnere, og der det er relevant for å oppfylle avtaler med våre kunder.

2.8.3 Vårt behandlingsgrunnlag er avtalen med deg.

2.8.4 Vi lagrer opplysningene om våre samarbeidspartnere og/eller leverandører i inntil 5 år i henhold til regnskapsloven.

 

3 Dele din personlige informasjon med andre

3.1 Avhengig av hvilke personopplysninger det er snakk om, formålet med behandlingen og konteksten personopplysningene inngår i, kan vi videreformidle personopplysninger til tredjeparter. Når vi avslører personopplysninger, avslører vi det i den spesifikke informasjonen vi oppgir når vi samler inn informasjonen.

3.2 Praxis overlater også dine personopplysninger til databehandlere når dette er en forutsetning for å oppfylle formålet. Våre databehandlere behandler kun personopplysningene dine til våre formål og etter våre instruksjoner.

3.3 Vi sikrer at vi ved utlevering av personopplysninger har nødvendig behandlingsgrunnlag for en utlevering, og at utleveringen er relevant i forhold til formålene vi behandler opplysningene for.

 

4 Overføring av personopplysninger til land utenfor EU/EØS

4.1 I forbindelse med vår behandling av dine personopplysninger kan vi overføre informasjonen til land utenfor EU/EØS.

4.2 Databeskyttelseslovgivningen i disse landene kan være mildere enn den er i Norge og resten av EU/EØS. I noen land har imidlertid EU-kommisjonen fastslått at databeskyttelsesnivået er på nivå med beskyttelsesnivået i EU/EØS. Hvis vi overfører personopplysninger til land der dette ikke er tilfelle, vil overføringen av dine personopplysninger til disse landene utenfor EU/EØS skje på grunnlag av standard overføringskontrakter utarbeidet av EU-kommisjonen, spesielt utformet for å sikre et tilstrekkelig beskyttelsesnivå.

4.3 Du kan lese mer om overføring av personopplysninger til land utenfor EU/EØS på EU-kommisjonens nettsider.

Ønsker du ytterligere informasjon om vår overføring av personopplysninger til land utenfor EU/EØS, er du velkommen til å kontakte oss på info@praxis.no

 

5 Lageringsperiode, dataintegritet og sikkerhet

5.1 Dine personopplysninger lagres ikke lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålene de ble samlet inn for. Når dine personopplysninger ikke lenger er nødvendige, vil vi sørge for at de slettes på en sikker måte.

5.2 Det er vår policy å beskytte personopplysninger ved å ta tilstrekkelige tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak.

5.3 Vi har iverksatt sikkerhetstiltak for å sikre databeskyttelse for alle personopplysningene vi behandler. Vi gjennomfører jevnlig interne oppfølginger i forhold til tilstrekkelighet og etterlevelse av retningslinjer og tiltak.

 

6 Dine rettigheter

6.1 Som registrert har du en rekke rettigheter i henhold til databeskyttelsesforordningen. Hvis du ønsker å benytte deg av dine rettigheter, vennligst kontakt oss.

6.2 Du kan – betingelsesløst og når som helst – trekke tilbake ethvert samtykke. Dette kan gjøres ved å sende oss en e-post (se e-post ovenfor). Tilbakekalling av ditt samtykke vil ikke ha noen negativ innvirkning. Dette kan imidlertid bety at vi ikke vil kunne imøtekomme spesifikke forespørsler fra deg i fremtiden. Tilbaketrekking av ditt samtykke vil ikke påvirke lovligheten av behandlingen på grunnlag av samtykke før den trekkes tilbake. Videre vil det ikke påvirke behandling utført på annet lovlig grunnlag.

6.3 Du kan også – ubetinget og når som helst – reise innsigelser mot vår behandling når den er basert på vår legitime interesse.

6.4 Rettighetene dine inkluderer også følgende:

 • Rett til innsyn: Du har rett til innsyn i personopplysningene vi behandler om deg.
 • Rett til retting: Du har rett til å få uriktige personopplysninger om deg selv rettet og ufullstendige personopplysninger utfylt.
 • Rett til sletting (rett til å bli glemt): I spesielle tilfeller har du rett til å få personopplysninger om deg slettet før det tidspunktet vi normalt sletter personopplysningene dine.
 • Rett til å begrense behandlingen: I visse tilfeller har du rett til å få begrenset behandlingen av dine personopplysninger. Hvis du har rett til å få begrenset behandlingen, kan vi i fremtiden bare behandle personopplysningene – bortsett fra lagring – med ditt samtykke, eller med det formål å etablere, hevde eller forsvare rettskrav, eller for å beskytte en person eller viktige samfunnsinteresser.
 • Rett til innsigelse: I visse tilfeller har du rett til å protestere mot vår behandling av dine personopplysninger, og alltid dersom behandlingen er for direkte markedsføringsformål.
 • Rett til dataportabilitet: I visse tilfeller har du rett til å motta dine personopplysninger i et strukturert, vanlig brukt og maskinlesbart format og til å få overført denne personopplysningen fra en behandlingsansvarlig til en annen.

 

7 Cookies

7.1 For ren informasjonsbruk av nettsiden, dvs. hvis du ikke registrerer deg eller på annen måte overfører informasjon til oss, samler vi kun inn personopplysningene som nettleseren din overfører til vår server. Hvis du ønsker å se nettstedet vårt, samler vi inn følgende data, som er teknisk nødvendige for at vi skal kunne vise deg nettstedet vårt og sikre stabilitet og sikkerhet:

 • IP adresse
 • Dato og klokkeslett for forespørselen
 • Forskjell i tidssone sammenlignet med Greenwich Mean Time (GMT)
 • Innholdet i forespørselen (spesifikk side)
 • Tilgangsstatus / HTTP-statuskode
 • Mengden data som overføres i hvert enkelt tilfelle

Nettstedet hvor forespørselen kom fra

 • Nettleser
 • Operativsystem og dets grensesnitt
 • Språk og versjon av nettleserprogramvaren.

7.2 I tillegg til ovennevnte data, lagres informasjonskapsler på datamaskinen din når du bruker nettstedet vårt. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på harddisken din i forbindelse med nettleseren du bruker og som gir parten som setter informasjonskapselen (i dette tilfellet oss) visse opplysninger. Informasjonskapsler kan ikke kjøre programmer eller overføre virus til datamaskinen din. De tjener til å gjøre Internett-tjenesten som helhet mer brukervennlig og effektiv.

7.3 Utplassert angående informasjonskapsler:

a) Denne nettsiden bruker følgende typer informasjonskapsler, hvis omfang og funksjonalitet er forklart nedenfor:

 • Midlertidige informasjonskapsler (for dette formål b)
 • Vedvarende informasjonskapsler (se c).

b) Midlertidige informasjonskapsler slettes automatisk når du lukker nettleseren. Disse inkluderer spesielt øktinformasjonskapsler. Disse lagrer en såkalt sesjons-ID, som ulike forespørsler fra din nettleser kan knyttes til fellesøkten. Dette vil tillate deg å gjenkjenne datamaskinen din når du kommer tilbake til siden vår. Øktinformasjonskapsler slettes når du logger ut eller lukker nettleseren.

c) Vedvarende informasjonskapsler slettes automatisk etter en viss tidsperiode, som kan variere avhengig av informasjonskapselen. Du kan når som helst slette informasjonskapsler i sikkerhetsinnstillingene til nettleseren din.

d) Du kan konfigurere nettleserinnstillingene i henhold til dine preferanser og f.eks. nekte å akseptere informasjonskapsler fra tredjeparter eller alle informasjonskapsler. Vær oppmerksom på at du kanskje ikke kan bruke alle funksjonene på denne siden.

e) Vi bruker informasjonskapsler for å identifisere deg ved senere besøk hvis du har en konto hos oss. Ellers må du logge inn på nytt ved hvert besøk.

7.4 Grunnlaget for behandlingen er våre legitime interesser i at nettstedet kan brukes og fungerer best mulig.

 

7.5 Statistikk på nettsiden

Bruker Google Analytics

7.5.1 I den grad du har gitt ditt samtykke, bruker denne nettsiden Google Analytics, en nettanalysetjeneste levert av Google LLC. Den ansvarlige tjenesteleverandøren i EU er Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland ("Google"). Google Analytics bruker «informasjonskapsler», som er tekstfiler plassert på datamaskinen din, for å hjelpe nettstedet med å analysere hvordan brukerne bruker nettstedet. Informasjonen som skapes av informasjonskapselen om din bruk av nettstedet, overføres til og lagres av Google på servere i USA. Imidlertid, hvis IP-anonymisering er aktivert på dette nettstedet, vil IP-adressen din bli avkortet av Google i EU-medlemsstater eller i andre kontraherende stater til avtalen om det europeiske økonomiske samarbeidsområdet. Bare i unntakstilfeller vil hele IP-adressen bli overført til en Google-server i USA og forkortet der. På vegne av operatøren av denne nettsiden vil Google bruke denne informasjonen til å evaluere din bruk av nettstedet, kompilere rapporter om nettstedets aktivitet og tilby annen nettstedsaktivitet og internettbrukstjenester til nettstedoperatøren.

7.5.2 IP-adressen som overføres av nettleseren din som en del av Google Analytics, vil ikke bli slått sammen med andre Google-data.

7.5.3 Dette nettstedet bruker Google Analytics med utvidelsen "_anonymizeIp ()". Dette betyr at IP-adresser behandles i forkortet form, noe som betyr at de ikke kan knyttes til en bestemt person. Hvis dataene som samles inn om deg gjelder en person, vil dette bli ekskludert umiddelbart og personopplysningene slettes umiddelbart.

7.5.4 Du kan avvise bruken av informasjonskapsler ved å velge de relevante innstillingene i nettleseren din, men vær oppmerksom på at hvis du gjør dette, kan det hende du ikke kan bruke alle funksjonene på denne nettsiden. I tillegg kan du forhindre innsamling av data skapt av informasjonskapselen og relatert til din bruk av nettstedet (inkludert IP-adressen din) til Google samt Googles behandling av disse dataene ved å laste ned og installere nettleserpluginen, som er tilgjengelig på følgende lenke:

http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=no.

7.5.5 Det juridiske grunnlaget og muligheten for tilbakekall av denne behandlingen er ditt samtykke (artikkel 6 (1) (a) i databeskyttelsesforordningen).

7.5.6 Dataene sendt av oss og knyttet til informasjonskapsler slettes automatisk etter 14 måneder. Sletting av data hvis lagringsperiode er utløpt, skjer automatisk en gang i måneden.

7.5.7 Vi bruker Google Analytics til å analysere og jevnlig forbedre bruken av nettstedet vårt. Statistikken som samles inn, gjør oss i stand til å forbedre tilbudene våre og gjøre det mer interessant for deg som bruker. Under ditt besøk på nettsiden kan f.eks. følgende data:

 • sidene du kaller opp, din "klikkbane".
 • oppnå "nettstedsmål" (konverteringer, f.eks. abonnement på nyhetsbrev, nedlastinger og kjøp)
 • brukeratferden din (f.eks. klikk, oppholdstid, fluktfrekvens)
 • din omtrentlige plassering (region)
 • IP-adressen din (i forkortet form)
 • teknisk informasjon om nettleseren din og sluttenhetene du bruker (f.eks. språkinnstilling, skjermoppløsning)
 • henvisnings-URL (via hvilket nettsted / via hvilket reklamemedium du kom til dette nettstedet)

7.5.8 Mottakerne av dataene er:

Google Dublin, Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland, faks: +353 (1) 436 1001

som databehandler. Vi har inngått en databehandleravtale med Google for dette formålet. Google LLC, lokalisert i California, USA, og muligens amerikanske myndigheter kan få tilgang til dataene som er lagret av Google. Det kan ikke utelukkes at data vil bli overført til USA.

7.5.9 (Du kan finne mer informasjon om vilkårene for bruk av Google Analytics og databeskyttelse hos Google på https://marketingplatform.google.com/about/analytics/terms/de/

 

7.6 Nettmarkedsføring

Bruker Google Adwords Conversion

7.6.1 Vi bruker Google Adwords for å gjøre oppmerksom på våre attraktive tilbud på eksterne nettsider som bruker annonsemedier (såkalt Google Adwords). Vi kan fastslå hvor vellykket de enkelte annonsetiltakene er i forhold til dataene for annonsekampanjene. På denne måten er vi interessert i å vise deg annonser som er av interesse for deg, gjøre siden vår mer interessant for deg og oppnå en rimelig beregning av annonsekostnadene.

7.6.2 Disse annonsene leveres av Google gjennom såkalte "annonsetjenere". Til dette formålet bruker vi informasjonskapsler fra annonseservere, hvorigjennom visse parametere for å måle suksess, som visning av annonser eller klikk fra brukere, kan måles. Hvis du går inn på nettstedet vårt via en Google-annonse, vil Google Adwords lagre en informasjonskapsel på din PC. Disse informasjonskapslene mister vanligvis sin gyldighet etter 30 dager og er ikke ment å identifisere deg personlig. Den unike cookie-IDen, antall annonsevisninger pr plassering (frekvens), siste visninger (relevant for konverteringer etter konvertering) og bortvalgsinformasjon (som indikerer at brukeren ikke lenger ønsker å bli kontaktet) lagres vanligvis som analyseverdier for denne informasjonskapselen.

7.6.3 Disse informasjonskapslene gjør det mulig for Google å gjenkjenne nettleseren din. Hvis en bruker besøker bestemte sider på en AdWords-kundes nettsted og informasjonskapselen som er lagret på datamaskinen hans ennå ikke har utløpt, kan Google og kunden gjenkjenne at brukeren har klikket på annonsen og har blitt omdirigert til den siden. Hver Adwords-kunde får tildelt en annen informasjonskapsel. Derfor kan ikke informasjonskapsler spores gjennom nettsidene til AdWords-kunder. Vi samler ikke inn eller behandler personopplysninger i forbindelse med de ovennevnte annonseringstiltakene. Vi godtar kun statistiske evalueringer fra Google. Disse evalueringene lar oss se hvilke av reklametiltakene som er spesielt effektive. Spesielt mottar vi ingen tilleggsdata fra bruken av reklamemediet, og spesielt kan vi ikke identifisere brukerne på grunnlag av denne informasjonen.

7.6.4 På grunn av markedsføringsverktøyene som brukes, oppretter nettleseren din automatisk en direkte forbindelse til Google-serveren. Vi har ingen innflytelse på omfanget og videre bruk av dataene som Google samler inn ved hjelp av dette verktøyet, og informerer deg derfor etter beste kunnskap: Gjennom integreringen av AdWords Conversion mottar Google informasjon om at du har besøkt den tilsvarende delen av vår nettside eller klikket på en annonse fra oss. Hvis du er registrert hos en Google-tjeneste, kan Google forbinde besøket til kontoen din. Selv om du ikke er registrert hos Google eller ikke logget inn, er det mulig at leverandøren kan få tak i og lagre IP-adressen din.

7.6.5 Du kan forhindre deltakelse i denne sporingsprosedyren på forskjellige måter:

a) ved å justere nettleserprogramvaren i henhold til dette, spesielt vil undertrykkelse av informasjonskapsler fra tredjeparter føre til at du ikke mottar noen annonser fra tredjeparter;

b) ved å deaktivere informasjonskapsler for konverteringssporing ved å sette nettleseren din til å blokkere informasjonskapsler fra domenet "www.googleadservices.com", https://www.google. de / settings / ads, sletter denne innstillingen når du sletter informasjonskapslene dine;

c) ved å deaktivere de interessebaserte annonsene fra leverandørene som er en del av den selvregulerende kampanjen "Om annonser" via lenken http://www.aboutads.info/choices, ved å slette dette alternativet når du sletter informasjonskapslene dine;

d) ved å deaktivere dem permanent i nettleserne Firefox, Internet Explorer eller Google Chrome på lenken http://www.google.com/settings/ads/plugin. Vær oppmerksom på at i dette tilfellet kan det hende du ikke kan dra full nytte av alle funksjonene i dette tilbudet.

7.6.6 Det juridiske grunnlaget og muligheten for tilbakekall av denne databehandlingen er ditt samtykke

7.6.7 Behandlingsbedrifter:

Google Ireland Limited, Google Building Gordon House, 4 Barrow Street, Dublin D04 E5W5, Irland

Klikk her for å lese databehandlerens personvernerklæring http://www.google.com/intl/de/policies/privacy/

Klikk her for å tilbakekalle alle domener fra behandlingsselskapet https://safety.google/privacy/privacy-controls/